Welkom bij Gewoon Kunst

De Eco & Lifestyle store met een slow living mission

#gewoonkunstcommunity

TEAmwork

Meet Claartje, oprichter van TEAmwork Tea.

Naast pindakaas, yoga en vrijheid van meningsuiting zijn er een paar dingen in
het leven die zij belangrijk vindt.

1. Kwaliteit
Als je het mij vraagt gaat kwaliteit niet alleen over smaak of beleving, het gaat minstens zo sterk om herkomst en afdruk. Daarom staat op elke TEAmwork Tea koker: We believe that quality tea can taste good and DO good, en is alle TEAmwork Tea Fairtrade. (Ja, ik ben stiekem een beetje een hippie.) Alle thee van TEAmwork Tea is Fairtrade gecertificeerd, wat betekent dat het premie comité (een afvaardiging van arbeiders op de plantage) over de Fairtrade verkopen een ontwikkelingspremie ontvangt. ($ 0,50 per kilo thee). Het comité beslist op een democratische manier waar deze premie aan besteed wordt. Vaak komt dit ten goede aan gemeenschapsprojecten zoals onderwijs en gezondheidszorg. Dankzij de Fairtrade spelregels (standaarden) en de premie werken de vrouwen die de thee plukken onder betere arbeidsomstandigheden en met betere arbeidsvoorwaarden. Het is dus geen loze marketingkreet: Fairtrade zit in het DNA van TEAmwork Tea. Het ultieme doel? Grote aantallen maken, zodat er meer plantages in Sri Lanka (of bv. Nepal) onder Fairtrade voorwaarden kunnen verkopen en uiteindelijk in meerdere ontwikkelingslanden Fairtrade TEAmwork Tea geproduceerd gaat worden.

2. Bio
Als het goed is voor de wereld, dan is het goed voor jou. Daarom is elk theeblaadje van TEAmwork 100% biologisch. Op de plantage in Sri Lanka waar TEAmwork Tea groeit worden geen pesticiden gebruikt, maar maken ze bijvoorbeeld hun eigen compost – ik heb het met mijn eigen ogen gezien. De plantage bevindt zich op 1500-1800 meter hoogte in de Uva Highlands in Sri Lanka, wat betekent dat het ‘high grown’ thee is. De plantage is bovendien niet alleen gecertificeerd biologisch, maar maakt ook deel uit van het Forest Garden programma, om het effect tegen te gaan dat ontbossing heeft op het milieu en de samenleving.

3. Jou
Ok, genoeg geitenwollensokkig geneuzel. Wat nog meer écht belangrijk is voor mij, is dat deze thee ook jouw cup of tea is. Dat je de verpakking leuk vindt, dat je de originele smaken kunt waarderen. Heb je vragen? Wil je meer van me weten? Wil je met me samenwerken, TEAmwork Tea graag verkopen of schenken in jouw toko, of gewoon een keer een kopje thee met me drinken? Lijkt me heerlijk!

Producten van ``TEAmwork``