Welkom bij Gewoon Kunst

De Eco & Lifestyle store met een slow living mission

#gewoonkunstcommunity

primavera

Meet Primavera.

Het natuurparadijs van PRIMAVERA

Het doel van PRIMAVERA is voor de toekomstige generaties een leefbare wereld achter te laten. Dit is vanaf dag één het streven geweest van PRIMAVERA. Dit begint bij de manier waarop PRIMAVERA samenwerkt met de bioteelt partners, bij de inwinning en verwerking van de planten. De voltooiing vindt plaats in het eigen gebouw, dat volgens ecologische en energetische principes is gebouwd.

Het streven naar duurzaamheid is terug te zien in het gebouw van PRIMAVERA in Oy-Mittelberg. De vormen van het gebouw zijn afgeleid van de natuur. Het gebouw ligt harmonieus in het heuvelachtige Allgäu.

Het PRIMAVERA natuurparadijs is door innovatieve tuinarchitectuur ontstaan en bevat meer dan 38.000 biologische kruiden en geneeskrachtige planten. Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld door middel van warmte terugwinning, infrarood verwarming, lucht-warmtewisselaars en fotovoltaïsche zonne-energie. Er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. De perfecte symbiose van schoonheid en voordelen voor het milieu is terug te vinden in het groene dak. Het groene dak reguleert de temperatuur in het gebouw, filtert het regenwater en vormt zo een nieuwe leefomgeving voor bijen, vlinders en overige dieren.

Zo mooi kan duurzaamheid zijn!

cosmosophie